Fernando Alonso gaat ervan uit dat Ferrari in Barcelona een betere testweek volbrengt. De technisch directeur van de Scuderia, Pat Fry, sprak eerder deze week zijn zorgen uit over de nieuwe Ferrari maar Alonso verwacht dat de F2012 in Barcelona beter voor de dag komt.

 

Ferrari sloot de testweek in Jerez de la Frontera weliswaar af met de snelste tijd op de slotdag, maar er waren een aantal dingen die voor kopzorgen zorgde. De betrouwbaarheid van de nieuwe wagen is nog niet waterdicht en ook lijkt de auto nog niet echt constant te zijn. Alonso denkt dat die problemen in Barcelona, waar de tweede en derde wintertestweken plaatsvinden, worden opgelost.

 

“Australië is nog ver weg”, refereert de tweevoudig kampioen naar de eerste race van het jaar tegenover Autosport . “We hebben nog veel testdagen voor ons. In de afgelopen vier dagen hebben we al veel vooruitgang geboekt. Misschien niet op het gebied van rondetijden, maar we begrijpen de auto nu wel een stuk beter. Dat is positief.”

 

“We zijn daarom beter voorbereid voor de komende testweek in Barcelona. Dat probeerde Pat Fry ook te zeggen. Hij refereerde aan een aspect van de auto. Uiteindelijk vonden we snelheid. Op de derde en vierde dag werden we tevreden over de auto. De eerste dag in Barcelona zal dus een stuk beter zijn dan in Jerez.”

 

Alonso meent dat het vooral zaak is om de F2012 beter te begrijpen. “We zijn pas net begonnen en er is nog veel werk te doen. We moeten de auto beter begrijpen, want nu snappen we nog maar een procent of twintig van de wagen. De rest moeten we in de resterende testdagen gaan begrijpen. We moeten nog veel aan de afstelling werken. In Jerez hebben we vooral aan de aerodynamica en een constante snelheid gewerkt.”

 

De Ferrari-coureur heeft ook een sterk punt van de auto al opgemerkt. “De banden zijn erg snel opgewarmd. Hierdoor kunnen we de eerste ronde van een race optimaal benutten. Dat was vorig jaar wel anders.”