Ferrari-coureur Fernando Alonso is er zeker van dat Ferrari er nog in zal slagen om het team van Williams te verslaan in de strijd om de derde plek in het constructeurskampioenschap.

Williams staat na veertien races op 187 punten, terwijl Ferrari er 178 heeft. Met nog vijf Grands Prix te gaan, waarvan de laatste dubbele punten waard is, moet Ferrari dan ook zeker in staat zijn om Williams nog bij te halen, verklaart Alonso in gesprek met Autosport.

Hoe Ferrari dat precies gaat doen, laat de Spanjaard in het midden, maar het vertrouwen in een goede afloop is er: “Want wij zijn Ferrari en wij zijn veel meer dan een normaal team”, stelt Alonso.

“Ongeacht hoe onze auto presteert en ongeacht of we meer of minder competitief dan Williams zijn, moeten we gewoon zo hard mogelijk blijven werken en blijven vechten tot en met de laatste ronde van de laatste race.”

“De slotwedstrijd in Abu Dhabi is immers dubbele punten waard en er zijn ook daarvoor genoeg andere mogelijkheden om het gat te dichten, dus ik ben er zeker van dat we aan het eind van de rit boven Williams zullen staan”, aldus Alonso.