Fernando Alonso heeft zijn periode bij Ferrari geen mooi slot kunnen geven: de Spanjaard kwam in zijn laatste race voor de Scuderia niet verder dan de negende plek.

Na vijf jaar trouwe dienst verlaat Alonso Ferrari. De coureur uit Oviedo gaat zeer waarschijnlijk naar McLaren, maar had gehoopt zijn oude liefde Ferrari nog een mooi afscheidscadeau te geven in de vorm van een klinkend resultaat. Op het Yas Marina Circuit kwam het daar echter niet van.

“Deze race was eigenlijk typisch voor dit hele seizoen, want we waren dit weekend niet competitief genoeg en ook in de race ging het niet goed. Ik had me voorgesteld met een mooier resultaat dan dit afscheid te nemen dan deze negende plek”, erkent hij tegenover Sky Sports F1.

Alonso moet verder toegeven dat hij met ‘gemengde gevoelens’ vertrekt. “Ik ga het team en de mensen hier missen, maar ik kijk uiteraard ook vol enthousiasme en ambitie uit naar de toekomst. Ik neem een nieuw project op me omdat ik denk dat het de juiste stap is”, besluit Alonso.

Räikkönen
Teamgenoot Kimi Räikkönen rijdt in 2015 wel weer voor Ferrari. In de laatste race van 2014 kon hij zijn Italiaanse werkgever echter niet met een aansprekende klassering terugbetalen voor het in hem gestelde vertrouwen na een matig jaar.

Na een goede start kwam Räikkönen na zijn eerste stop vast te zitten in het gedrang in de middenmoot en kon hij geen vuist meer maken. “De auto presteerde naar behoren en voelde oké aan, maar we hadden de snelheid niet om in de aanval te gaan”, vertelt hij.

De uiteindelijke nummer tien uit de race heeft niet veel meer te zeggen over de wedstrijd zelf. “We hebben dit seizoen allerlei problemen gehad, maar we hebben hard gewerkt om die op te lossen en er veel van geleerd”, benadrukt hij, in algemene zin.

“We weten nu welke kant we op moeten om in 2015 weer competitief te zijn en ik heb het volste vertrouwen in dit team”, aldus The Iceman, die in het kampioenschap net niet bij de eerste tien wist te finishen: hij is samen met McLaren-coureur Kevin Magnussen gedeeld elfde geworden.