Ook in Sotsji was de Ferrari niet vooruit te branden. Fernando Alonso reed ermee naar de zesde plaats, nadat hij even vierde reed. “Maar daar horen we niet thuis”, aldus de Spanjaard.

Het was het gevolg van een goede start van Alonso. “Dat was het enige moment waar we wat plezier aan konden beleven”, vertelt hij tegenover de BBC. “We wisten dat we het in de rest van de race moeilijk zouden krijgen.” 

“Ik won bij de start een paar plaatsen en reed vierde. Maar daar horen we helemaal niet thuis. Mijn pitstop duurde langer dan normaal, maar dat had geen invloed op de uitslag. Kevin Magnussen en Nico Rosberg waren toch veel sneller.  Nieuw is dat niet.”

“De zesde plaats is waar we ook recht op hebben, maar vandaag raceten we allemaal voor Jules Bianchi. Deze Grand Prix was niet compleet, zo zonder Jules. Er ontbrak een coureur. Hopelijk hebben we over drie weken in Austin beter nieuws over Bianchi.”

Räikkönen
De andere coureur van de Scuderia, Kimi Räikkönen, moest genoegen nemen met de negende plek en slechts twee punten. Waar zijn teamgenoot Alonso zich bij de start van een goede positie verschafte voor de rest van de race, ging het daar juist mis voor The Iceman, vertelt hij aan Turun Sanomat.

“Ik moest van mijn gas af om een botsing met de Toro Rosso van Jean-Eric Vergne te voorkomen. Uitwijken was niet mogelijk, en doordat ik moest remmen kwam ik achter het groepje met de Toro Rosso’s en Red Bulls terecht, in plaats van ervoor.”

Vanuit die positie ontwikkelde de Grand Prix van Rusland zich tot een saaie race voor Räikkönen. “De auto voelde niet verkeerd aan, maar niet zo snel als gehoopt en ik had ook niet genoeg topsnelheid om in te halen. Ik kon alleen volgen, terwijl ik later in de race ook niet meer het maximale eruit kon halen omdat ik benzine moest sparen”, zo wijst hij de pijnpunten aan die een beter resultaat onmogelijk maakten.