Bijna werd hij drie keer op rij kampioen, maar in 2008 moet Fernando Alonso voorlopig genoegen nemen met een bijrol. De Renault is niet goed genoeg. Voorlopig is Alonso al tevreden als hij punten scoort.In de tumultueuze openingsrace in Melbourne slaagde Alonso erin als vierde te finishen, maar in Maleisië kwam hij niet verder dan de achtste plek. Renaults R28 is nog niet goed genoeg om op het podium te eindigen.

Dat zit er onder normale omstandigheden in Bahrein ook niet in, voorspelt Alonso. ,,Waar we precies staan weten we niet, maar zeker niet voor Ferrari, McLaren en BMW Sauber. Gelukkig hebben we de eerste races punten gescoord en dat willen we opnieuw doen.”

Pat Symonds, rechterhand van teambaas Flavio Briatore, is van mening dat Toyota en misschien ook Williams, eveneens beter in vorm zijn dan Renault. Gevolg daarvan is dat het voor Alonso al moeilijk is om zich te plaatsen voor Q3.

,,Zeker, zeker en het scoren van punten is ook geen gemakkelijke opgave. Daarom werd ik in Maleisië ook achtste. Meer zat er simpelweg niet in”, legt de Renault-coureur uit. ,,We moeten de kleine kansen die ons geboden worden met beide handen aangrijpen.”

,,Iedere race biedt ons de mogelijkheid om onszelf te verbeteren. Dat moet ons doel zijn. We weten dat we momenteel niet het gevecht met de topteams aankunnen. Daarom moeten we hard aan het werk om vooruitgang te boeken en het gat te dichten.”

KVN