Nog altijd is de toekomst van Giancarlo Fisichella onzeker. En dat is niet omdat geen enkel team hem wil hebben, beweert zijn manager Enrico Zanrini. ,,Er wordt door iedereen gewacht op wat Fernando Alonso besluit te doen”, is zijn verklaring.De tweevoudig wereldkampioen uit Spanje heeft voor volgend jaar weliswaar een contract bij McLaren, maar het is nog maar de vraag of hij blijft. Dit vanwege zijn ernstig bekoeld geraakte relatie met het Engelse team en teambaas Ron Dennis.

Renault heeft bij monde van teambaas Flavio Briatore al verklaard dat het Alonso wel terug wil hebben. En bovendien wordt hij nu genoemd bij Ferrari, als vervanger van Felipe Massa. Die wordt op zijn beurt in verband gebracht met Toyota.

Maar zolang Alonso niet bekendmaakt wat hij doet, blijft de situatie onzeker. ,,Het is momenteel allemaal erg verwarrend”, aldus Zanarini in de Italiaanse sportkrant Gazzetta dello Sport. ,,Iedereen wacht op waar Alonso gaat rijden. En tot die tijd kunnen wij niets anders doen dan wachten.”

,,Wij hebben lange gesprekken gevoerd, maar op het moment moet iedereen gewoon afwachten of Alonso bij McLaren vertrekt, of niet. Als dat bekend is dan komt de rijdersmarkt in beweging. Maar tot die tijd weten wij niets. We moeten maar kijken wat er gebeurt, en of er dan nog ergens een plek vrij is. We kunnen nu alleen maar afwachten.”

PPB