Fernando Alonso is niet ontevreden met de vierde plaats die hij aan in Maleisië heeft behaald en heeft een leuke race gehad, al weet hij ook dat het beter moet. Voor teamgenoot Kimi Räikkönen was het een race om snel te vergeten.

“We hadden ons vooraf ten doel gesteld het maximale uit deze race te halen en met de vierde plek denk ik dat we in ieder geval aardig gescoord hebben, ook al kwamen we duidelijk snelheid te kort ten opzichte van Mercedes en Red Bull”, zegt Ferrari-coureur Alonso.

“Wat positief is, is dat we in tegenstelling tot in Australië geen technische problemen hadden, ook al is aan de andere kant duidelijk geworden dat we qua performance dus nog wel wat werk te doen hebben”, vervolgt de Spanjaard.

“Het was daardoor geen eenvoudige race, maar het was wel leuk om – mede dankzij een afwijkende strategie – aan het begin van de race met Daniel Ricciardo en aan het eind van de rit met Nico Hülkenberg te vechten”, vertelt Alonso, die Hülkenberg op het eind de vierde plek afpakte en daardoor nu derde staat in het WK: “Na twee races die niet super waren, maar wel oké, is dat niet slecht”, besluit Alonso.

Räikkönen
In de andere Ferrari F14 T slaagde Kimi Räikkönen er niet in er het maximale uit te halen, al kon hij daar zelf niks aan doen. “Ik weet niet hoe het gebeurde, maar ik liep bij de start een lekke band op”, vertelt de coureur die dus niet doorhad dat McLarens Kevin Magnussen de boosdoener was, maar na het incident hoe dan ook veel tijd verloor doordat hij langzaam naar de pits moest rijden voor een nieuwe band.

“Vanaf dat moment was mijn race eigenlijk al verloren. Ik probeerde de verloren tijd natuurlijk goed te maken, maar makkelijk was het niet. Niet elk setje banden werkte bovendien even goed, al kan het ook zijn dat dit veroorzaakt werd door tijdens de botsing opgelopen schade”, aldus de uiteindelijk als twaalfde geklasseerde Räikkönen.