Dat McLaren en motorpartner Honda dit seizoen flinke kritiek te verduren krijgen, is terecht. Dat is de mening van Fernando Alonso: “We presteren niet op het niveau dat mensen van ons verwachten.”

De prestaties van McLaren en Honda in 2015, verdienen geen applaus. Dat maakt Alonso duidelijk in gesprek met Motorsport.com, verwijzend naar de zeventien schamele punten die het door betrouwbaarheidsproblemen en een gebrek aan motorvermogen geplaagde McLaren en Honda hebben gescoord.

“De Grands Prix zijn voor ons geen races, maar hele belangrijke tests. Wij zien ze als kansen om iets te leren, maar dat is moeilijk te begrijpen voor fans”, weet de Spanjaard, die in slechts vijf van de twaalf van de races waaraan hij heeft meegedaan rijdend aan de finish is gekomen.

“Vanuit ons team gezien, concentreren we ons op de betrouwbaarheid en doet iedereen alles wat in zijn of haar macht ligt. Maar ik begrijp dat fans er anders naar kijken en we verdienen het ook dat ze kritiek op ons hebben, want we presteren niet op het niveau dat mensen van ons verwachten.”

“Het is begrijpelijk”, herhaalt Alonso, die ook nog maar benadrukt dat hij ‘geen wonderen verwacht’ voor de rest van 2015. “We moeten ons op volgend jaar concentreren”, stelt de coureur die beklemtoont dat ‘alles beter moet’: “Van de performance tot de betrouwbaarheid tot onze manier van werken.”