Na een uiterst teleurstellend resultaat in Hockenheim, lijkt Fernando Alonso de hoop op een succesvol seizoen verloren te hebben. De Spanjaard is van mening dat het Renault ontbreekt aan tractie.Terwijl teamgenoot Nelsinho Piquet in Duitsland tweede werd en er met de glorie vandoor ging, moest Alonso genoegen nemen met een elfde plaats. De tweevoudig wereldkampioen vocht nog wel enkele duels uit, maar wist ze niet te winnen.

Volgens Alonso ligt het probleem bij de tractie van Renault. Hij noemde het probleem ‘zorgwekkend’.

,,Als we wiel aan wiel vechten en iemand in proberen te halen, verliezen we het in de langzame bochten en kunnen we het vervolgens op het rechte stuk niet meer goedmaken”, zegt Alonso tegen de Spaanse krant AS.

Op de vraag of er een oplossing voor dit probleem is, antwoordt Alonso: ,,Ja, wacht maar een jaartje.”

Alonso is van mening dat het dit seizoen niet meer goed zal komen met Renault en men zal moeten wachten op 2009. ,,Ik hoop dat we alle pech in de overige races van dit seizoen opmaken. Ik heb veel geluk gehad in 2005, 2006 en 2007”, aldus Alonso.

,,Dit jaar heb ik heel veel pech en dat is bij elke race te zien. Hopelijk is dat in Hongarije weer zo, ik ben er aan gewend.”

LP