Luca di Montezemolo probeert Ferrari op te peppen nadat de titelkansen van Fernando Alonso in Japan een flinke deuk hebben opgelopen. De Spanjaard heeft nog maar een voorsprong van vier punten in het kampioenschap.

Alonso moest boeten voor het feit dat hij Kimi Räikkönen niet genoeg ruimte gaf bij de start. Door een lekke band vloog hij van de baan. Hij gaat nog altijd aan de leiding in het kampioenschap. De voorsprong is met vier punten echter broos en Ferrari heeft al een tijdje niet meer de snelste auto. Die eer is nu weggelegd aan Red Bull Racing, en daarvoor aan McLaren.

Di Montezemolo wil dat Ferrari zich snel herpakt. “Op dit soort momenten wil ik het Ferrari zien dat ik ken”, schrijft hij op de website van het team. “Dat is een geconcentreerd team dat zijn zenuwen in bedwang houdt. Ik bel Fernando binnenkort om hem nog meer te motiveren. Hij zal de resterende vijf races met het mes tussen de tanden moeten racen.”

De president van Ferrari is blij dat Felipe Massa weer een podiumfinish pakte. “En bovendien heel belangrijk. Het wordt met de race belangrijker dat hij wat bijdraagt. Ik verwacht dat de engineers zich enorm gaan inzetten. We weten al dat ze geschikt zijn voor dit vak en we weten dondersgoed dat we onze titelkansen nog in eigen handen hebben.”

“Ferrari heeft de beste coureur van dit moment in zijn gelederen. Alleen door het toedoen van anderen heeft hij hier en in Spa geen punten gepakt”, aldus Di Montezemolo. “Als dat niet was gebeurt had Fernando minimaal dertig punten meer dan de concurrentie gehad. En dan druk ik mij nog voorzichtig uit.”