Fernando Alonso start Ferrari’s thuisrace als vierde. Vooraf misschien niet het gehoopte resultaat, maar de Spanjaard kan er mee leven.

Volgens hem is de Scuderia dit weekend nog geen moment snel genoeg geweest. “Ik ben blij met dit resultaat omdat het perspectieven biedt voor de race”, meent hij niettemin na afloop. “We kunnen voor het podium vechten en, mits we goed starten, ons in de eerste bocht na de start vooraan melden.”

“Tot nu toe is dit een ingewikkeld weekend. Geen moment zijn we snel genoeg geweest. We hebben veel dingen aan de auto veranderd en hebben hard gewerkt. Beter nieuws dan een plaats op de tweede startrij konden we niet krijgen. We zullen zien wat er gaat gebeuren.”

“De banden zijn voor morgen nog een groot vraagteken. Net als onze racesnelheid. Doorgaans zijn we dan in het voordeel dus hopelijk kunnen we dat zondag herhalen. Ik ben er zeker van dat we in de race competitief zijn ondanks het feit dat we dat dit weekend nog niet eerder zijn geweest. Gisteren hadden we het lastig en ook vandaag ging het niet van een leien dakje.”

“Het beste dat we aan vandaag hebben overgehouden is deze vierde startplek”, vervolgt Alonso. “Hierdoor kunnen we voor een plek op het podium gaan en meedoen in de eerste bocht. Toch moet ik realistisch zijn: de snelheid hebben we dit weekend niet.”

“Morgen wordt er meer duidelijk. Het klopt dat je op dit circuit de auto voor de race anders afstelt dan voor de kwalificatie. Je kunt meer of meer neerwaartse druk instellen. Net wat je fijner vindt. Voor de race is het, omdat je niet op elk rechte stuk de vleugel kan openen, essentieel om met de juiste hoeveelheid neerwaartse druk te rijden.”

“Morgen zien we het wel. Sebastian Vettel deed het vandaag erg goed dus als we hem willen stoppen dan moeten we dat bij de start doen.”