Fernando Alonso lijkt een abonnement te hebben op de vijfde startplaats. Ook dit raceweekend maakt hij daar weer gebruik van, al is deze vijfde plaats naar eigen zeggen mooier dan al die andere.

“Ik bezet aan het eind van de kwalificaties vaker de vijfde plaats, maar deze plaats ik toch in een ander daglicht”, begint Fernando Alonso zijn betoog. “Ik heb me namelijk kostelijk vermaakt op de baan, zowel in de snelle als de langzame bochten. De auto voelt al het hele weekend goed aan, dus ik ben tevreden met wat ik vandaag heb gepresteerd.”

“Kijkend naar de dag van morgen, denk ik dat we kunnen stellen dat iedereen wat nerveus is. Het naderende noodweer zorgt in de hele pits voor gespannen koppies, aangezien niemand een meter op een nat Suzuka heeft gereden. We weten niet precies hoeveel regen er gaat vallen en wanneer, dus we moeten ons voorbeiden op moeilijke en wisselende scenario’s. Ik verwacht echter dat later vandaag de wedstrijdleiding een besluit gaat nemen over het al dan niet vervroegen van de race.”

Kimi Räikkönen
Kimi Räikkönen moest in de andere Ferrari zomaar acht tienden van een seconde toegeven op zijn teamgenoot. Het levert hem de negende positie op, een klassering die volgens de Fin in de lijn der verwachting lag: “Het gevoel in de auto was goed, maar we bleken niet in staat enkele problemen die zich op vrijdag al aandienden op te lossen.”

“In de derde vrije training verloor ik bovendien kostbare tijd op de baan door een technsich probleem. Daardoor kreeg ik niet de kans enkele nieuwe onderdelen uit te proberen die wellicht een positief verschil hadden gemaakt aangaande de afstelling van de auto. Het team heeft echter puik werk geleverd door de auto op tijd rijklaar te maken voor de kwalificatie. Balansproblemen weerhielden me er desondanks van de grens op te zoeken.”