Ondanks pogingen van McLaren om Fernando Alonso vast te leggen voor volgend seizoen, is de Spanjaard vastbesloten gewoon bij Ferrari te blijven.

Vorige week kwam naar buiten dat McLaren – op aandringen van nieuwe motorleverancier Honda – zoekt naar een grote naam om volgend seizoen het team te versterken. Als kandidaten werden meervoudig wereldkampioenen Fernando Alonso en Sebastian Vettel genoemd.

In het geval van Alonso voedden de aanhoudende tegenvallende prestaties van zijn team Ferrari de geruchten over een terugkeer naar McLaren, waar hij in 2007 al aan de start verscheen. Destijds vertrok de Spanjaard na slechts één seizoen, omdat hij vond dat zijn teamgenoot Lewis Hamilton door de teamleiding werd voorgetrokken.

In een interview met Sky Sports News ontkracht Alonso de geruchten. Hij geeft toe dat Ferrari het niet goed doet: “Ons seizoen is tot nu toe frustrerend. We hadden van tevoren hoge verwachtingen, maar we vinden onszelf nu terug in een positie waarin we niet competitief zijn.” Vervolgens benadrukt de Spanjaard echter niet te denken over een overstap: “Op dit moment is een verhuizing niet aan de orde. Ik wil hier winnen en het karwei afmaken waar we een paar jaar geleden aan begonnen zijn.”

“Al vanaf vorige zomer wordt er een hoop geroddeld”, gaat Alonso verder, “maar ik heb nooit gezegd dat ik weg wilde bij Ferrari of geïnteresseerd was in een ander team. Al dat gespeculeer zorgt wel voor een beetje stress, maar tegelijkertijd maakt het je ook trots als de beste teams interesse in je tonen.”

Alonso’s uitspraken betekenen goed nieuws voor McLaren-coureurs Jenson Button en Kevin Magnussen. Als McLaren er niet in slaagt een nieuwe kopman aan te trekken, kunnen beiden voor volgend seizoen hun stoeltje behouden.