Eindelijk is Fernando Alonso verlost van de hatelijke nul. De Spanjaard denk dat zijn tiende plaats in Silverstone de teamleden van McLaren goed zal doen.

“Ik hoop dat er nog veel zullen volgen”, zegt de ervaren coureur. “Dit ene punt is goed voor de moraal van het team, voor de mensen die dag en nacht hard werken. En het is ook nog een beetje voor de races waarin we het meer verdienen.”

Na de start kon Alonso meteen naar de pits voor een nieuwe voorvleugel, omdat hij in een poging de crashende Lotussen te ontwijken tegen teamgenoot Button aan was gereden. Ook gezien het tempo dat McLaren eerder in het weekend liet zien (Alonso kwalificeerde zich als zeventiende), beseft de Spanjaard dat hij geluk heeft gehad met zijn WK-punt. “We verdienden het vandaag niet echt”, vindt hij. “We lagen elfde, totdat het ging regenen. Het was min of meer een gratis punt.”

En echt tevreden zal een ex-wereldkampioen als Alonso nooit met één schamel puntje kunnen zijn. “Tiende worden is nou niet echt geweldig. We willen wereldkampioen worden, en dat gaat nog een enorme hoeveelheid werk en discipline kosten. Door de updates die gaan komen moet het aan het einde van het jaar normaal zijn dat we in de punten rijden, en geen uitzondering.”

Button

Jenson Button kon al voor de vijfde keer dit seizoen zijn racepak voortijdig in de was gooien. Zijn MP4-30 overleefde de aanvaring in de eerste ronde met die van Alonso niet. “Ik denk dat Fernando in zijn poging dat ongeluk in bocht drie probeerde te ontwijken, en zo de achterkant van zijn auto verloor”, legt Button uit. “Hij reed tegen mijn linkerachterwiel aan, waardoor mijn auto de lucht in ging en uitviel. De motor draaide niet meer, dus ik moest wel opgeven.”

Ondanks zijn pech heeft Button genoten van zijn thuis-Grand Prix. “Het publiek was geweldig. Ze klapten en juichten zelf voor me nadat ik was uitgevallen. De sfeer was heel speciaal, ik wou gewoon dat ik wat meer voor de fans had kunnen doen.”