Na de kwalificatie verhulden de feiten het ware verhaal, zei Fernando Alonso. Hij heeft in zekere zin gelijk gekregen door als vierde te eindigen in Australië. De Renault-coureur kon het tempo aardig volgen.Hoewel de Spanjaard had aangegeven dat hij beter kon dan de twaalfde positie waarop hij de race van start ging, zal hij voor de race toch ook niet gedacht hebben dat hij met één actie zowel Heikki Kovalainen als Kimi Raikkonen zou passeren.

,,Dit was natuurlijk ook niet echt een standaard-race. Er gebeurde teveel om op te noemen. Safetycars, botsingen, fouten en inhaalacties, ongelooflijk”, blikt hij samen met ITV terug op de race.

,,Tien ronden voor het vallen van de vlag had ik nog niet durven denken aan de vierde plek, maar in de slotfase hadden we ook wel een beetje mazzel. Al zou je ook kunnen zeggen dat we de geboden kansen optimaal hebben benut.”

Maar voor de ambitieuze Alonso, die met Renault wil terugkeren aan de top, is een vierde positie natuurlijk in feite niet goed genoeg. ,,We moeten onszelf blijven verbeteren. In de kwalificatie, maar ook zeker in de race. Gelukkig hebben we nu tenminste een resultaat om op verder te bouwen.”

In de laatste ronden was Alonso nog in een interessant gevecht verwikkeld met Kovalainen. Inderdaad, zijn opvolger bij McLaren. De Fin nam hem in eerste instantie te grazen, maar juichte te vroeg: hij zette per ongeluk de speed limiter aan en verloor de vierde plek weer.

,,Ik zag dat ze bij McLaren juichten toen Kovalainen mij inhaalde, dus daarna deed ik hetzelfde!”

KVN