Achter het vanzelfsprekend snelle Mercedes-duo, maakt Fernando Alonso indruk door de derde plaats voor zich op te eisen. De Spanjaard is content met wat hij heeft kunnen laten zien.

De Ferrari-coureur was de hele race verwikkeld in aardige knokpartijtjes met onder andere de heren van Red Bull en Nico Rosberg. Laatstgenoemde moest hij na de laatste pitstops laten gaan, maar het laatste plekje op het podium stelt hem desondanks tevreden.

“Het was niet alleen een goede race, maar eigenlijk liep het hele weekend vrij goed. Ik denk dat we hebben laten zien dat we steeds wat sterker worden. We hadden op voorhand zeker niet gerekend op een podiumplaats, dus dat is een aangename verrassing. Ik sta nu derde in het kampioenschap achter de zilveren jongens van Mercedes. We doen nog steeds mee.”

Fernando Alonso werd ook nog gevraagd naar hoe hij het contact met Felipe Massa bij de start ervaarde. “Dat was bepaalt geen zachtzinnig tikje”, aldus Alonso. “Ik vroeg mijn team direct of zij optische schade waar konden nemen, aangezien ik vanuit de cockpit niks raars voelde. Gelukkig bleek er niks aan de hand en hebben we de race kunnen finishen. Volgende keer hoop ik echter wel een iets minder enerverende start mee te maken. “