Fernando Alonso geeft aan dat er op de Ferrari-fabriek in Maranello met een goed gevoel wordt toegewerkt naar 2012. Maar de Spanjaard laat zich er niet te veel door meeslepen.

“In deze tijd van het jaar is iedereen altijd optimistisch”, stelt Alonso. “Pas aan het begin van het seizoen kunnen we zeggen waar we echt staan. Maar de stemming is positief in Maranello. Er hangt vertrouwen in de lucht.”

Volgens Alonso wil Ferrari weer succes proeven en moet de nieuwe benadering daarvoor zorgen. “De filosofie achter de nieuwe auto is heel anders, met name op het gebied van ophanging en aerodynamica”, verklaart hij. “In het voorjaar hebben we belangrijke veranderingen doorgevoerd in de technische staf en we hebben nu een nieuwe, minder conservatieve aanpak voor het ontwerp van de auto.”

Alonso heeft er vertrouwen in dat Ferrari het Red Bull volgend jaar lastiger kan maken. “Ik denk dat de strijd veel meer gelijk op zal gaan”, zegt de Spanjaard. “Red Bull zal weer erg sterk zijn. Maar ik denk dat zij minder ruimte tot verbetering hebben dan wij.”