Dat een race, zeker op de bochtige Hungaroring, vanaf de zesde positie een stuk moeilijker is dan vanaf pole-position, weet Fernando Alonso vanaf nu ook. ,,Tsja, ik had zo'n race wel min of meer al verwacht.”Zo werd het een lange middag voor de tweevoudig kampioen, die in de openingsfase nog eens twee plaatsen extra verloor, onder meer door een fout te maken bij het opkomen van het rechte stuk. Daardoor kon Webber hem passeren, maar die werd snel teruggepakt. En daarna ging Alonso ook langs Kubica.

Daarmee was de koek op, lange tijd zat zijn McLaren vast achter Ralf Schumacher en in de slotfase was Nick Heidfeld niet op een foutje te betrappen, waardoor het voor Alonso bij de vierde plaats bleef. ,,Dat valt me nog mee. Halverwege dacht ik dat er hooguit een zesde plaats mogelijk was”, kon Alonso leven met een handvol punten.

Volgens de Spanjaard had hij voldoende snelheid om hoger te eindigen, wat hij in zijn ogen onderstreepte door snel te rijden zodra hij vrij baan had. ,,Het is moeilijk om constant achter langzamere coureurs te rijden, zoveel ronden, zonder dat het mogelijk is in te halen. De mogelijkheden om te winnen waren er, maar helaas ben ik daar niet in geslaagd.”

,,Een grote verrassing was dat niet, ik had op voorhand wel al verwacht dat het een moeilijke middag zou worden.”

KVN