Ondanks dat Kimi Räikkönen het in de eerste seizoenshelft vooral aan de stok had met zijn Ferrari-bolide, verloopt de samenwerking met de Fin prima volgens zijn teamgenoot Fernando Alonso.

Alonso scoorde in de eerste elf races van 2014 115 punten, een stuk meer dan de 27 die Räikkönen verzamelde. Gevraagd door ESPNF1 of hij dit verschil kan verklaren, houdt Alonso zich op de vlakte. “Ik heb er eigenlijk niet echt iets over te zeggen”, meldt hij.

“Onze auto is duidelijk niet geweldig. We komen downforce en tractie te kort, terwijl we in de eerste paar races ook problemen hadden met het nieuwe brake by wire-systeem en een aantal andere nieuwe componenten. Ik denk dat Kimi daardoor moeite had met de balans en misschien ook niet echt het vertrouwen had in de auto”, denkt Alonso hardop.

Samen met Räikkönen doet de Spanjaard er echter alles aan Ferrari naar een hoger niveau te tillen. “We werken veel samen en zitten door de moeilijkheden waar we mee te maken hebben gehad vaak nog lang te vergaderen na afloop van een raceweekend. We geven daarbij continu input en doen op basis van wat we in de auto hebben ervaren voorstellen aan de engineers in Maranello.”

“De samenwerking met Kimi verloopt daarbij niet anders dan die met mijn vorige teamgenoot Felipe Massa of elke andere teammakker die ik heb gehad. Net zoals altijd is het een goede, professionele relatie waarbij we het team zo goed mogelijk van dienst proberen te zijn”, aldus Alonso, die Ferrari vooruitgang ziet maken, maar als tweevoudig wereldkampioen weet dat er nog een lange weg te gaan is.