Met een fenomenale start kwam Fernando Alonso zijn woorden van gisteren na. Na de neutralisatie werd echter ook duidelijk dat hij gelijk had over de snelheid van de Ferrari. De Spanjaard werd namelijk ternauwernood derde.

Alonso vertelde gisteren dat een goede start essentieel was om een kans te maken Vettel af te stoppen. En zo geschiedde. Vanaf de vierde plaats reed hij binnen honderd meter al naast Lewis Hamilton en Vettel. Via het gras verkreeg hij de koppositie: een plaats waar hij tot en met de neutralisatie van kon genieten.

Daarna werd een andere bewering van Alonso, dat Ferrari niet snel genoeg was, ook bewezen. Buitenom in de lange rechterbocht na de eerste chicane haalde Vettel Alonso over het gras in. Vervolgens begon een race lang verdedigingswerk voor de Ferrari-coureur. Wel heeft hij genoten van de openingsfase.

“We startten dit jaar wel vaker goed. Normaal is er alleen niet genoeg ruimte, maar hier op Monza wel”, vertelde de tweevoudig wereldkampioen in de openingsfase. “We wisten dat, als we opnieuw goed startten, er genoeg ruimte zou zijn om in te halen en dat de eerste bocht ver weg zou zijn.”

“Die kansen bij de start hebben we gemaximaliseerd en dankzij de neutralisatie reden we nog een aantal ronden aan de leiding. Maar we waren duidelijk niet competitief genoeg. Het doel was daarna een plaats op het podium. Dat kwam dankzij Lewis nog in gevaar maar het is een fantastisch gevoel om op het podium te staan.”

“Iedere toeschouwer heeft hier echt een passie voor de sport en ik denk dat wij het vandaag goed hebben gedaan. Er ligt in Italië veel druk op Ferrari en we hebben het best mogelijk gepresteerd zonder fouten te maken. Een goede prestatie.”