Fernando Alonso hecht geen waarde aan zijn snelste tijd uit VT1 en tweede tijd in de tweede training, maar is wel blij met hoe het bij Ferrari gaat. Teamgenoot Kimi Räikkönen is dat daarentegen niet.

“Alle vrijdagen zijn hetzelfde”, stelt Alonso, die in zijn terugblik niet eens stilstaat bij de (verrassend) competitieve tijden die hij heeft gereden: “Het enige wat tijdens de vrijdagtrainingen belangrijk is, is dat je de banden test en je auto daarop aanpast, maar in dat opzicht was de dag van vandaag nutteloos, aangezien er voor morgen regen is voorspeld”, verklaart hij.

Wat echter wel goed nieuws is, is dat de ‘kleine updates’ die Ferrari naar China heeft meegebracht lijken te werken. “Dat is positief, net als dat we verder geen problemen hadden. Ik ben, los van hoe we het in verhouding tot de rest doen, dan ook blij met wat we vandaag hebben gedaan.”

Of Ferrari ook de rest van het weekend zonder problemen doorkomt, is volgens Alonso maar de vraag: “Dit circuit vergt veel van de banden dus het belangrijkste voor de race van zondag is om een goede strategie te bedenken. Als het morgen echter inderdaad regent, wordt het gokken, dus we moeten dan maar hopen dat we de juiste keuzes maken.”

Räikkönen
In de andere Ferrari F14 T kon Kimi Räikkönen het voorbeeld van Alonso niet volgen. In de eerste training slaagde hij er met slechts één ronde achter zijn naam niet in een tijd neer te zetten en als gevolg daarvan liep hij in de tweede sessie achter de feiten aan op P7.

“Dit was geen makkelijke dag. Het ging gelijk in het begin al mis toen zich een technisch probleem aandiende. Nadat dit eenmaal verholpen was, moest ik een inhaalslagleveren in de tweede sessie. Dat betekende dat ik me vooral op de afstelling diende te richten en amper racesimulaties heb kunnen doen. Ik heb vandaag dus onmiskenbaar terrein en tijd verloren en de slottraining van morgen wordt erg belangrijk om de auto zo goed mogelijk te prepareren voor de kwalificatie en race”, ziet Räikkönen in.