Na de voor het team dramatisch verlopen thuis-Grand Prix in Monza, waar Fernando Alonso uitviel en Kimi Räikkönen negende werd, zit er voor Ferrari niets anders op dan vooruit te kijken naar de volgende race in Singapore. Dat het daar allemaal goed komt voor de Scuderia, is volgens Alonso niet heel waarschijnlijk.

Het seizoen 2014 is tot nu toe absoluut nog niet wat Ferrari ervan gehoopt had. Waar Alonso vorig jaar nog overwinningen boekte en tweede werd in het WK, is de Spanjaard dit jaar vooralsnog niet verder gekomen dan twee podiumplekken. Teamgenoot Räikkönen presteert nog beroerder; hij kan maar niet wennen aan zijn F14 T.

De volgende races worden verreden op langzamere circuits, zoals Singapore, die de Ferrari mogelijk beter liggen. Maar mochten de tifosi daarom hopen dat de Ferrari’s in het vervolg weer vooraan de vinden zijn, dan boort Alonso die hoop voor een groot deel weer terug de grond in. “Ik vrees dat het er niet veel beter meer uit gaat zien”, sipt de Spanjaard. “Ferrari komt niet opeens in twee weken terug in Singapore. Het is ons in dertien races niet gelukt erbij te zitten, dan zal dat nu ook niet ineens in één wel race gebeuren.”

“We wisten dat het hier moeilijk zou gaan worden, maar we liggen op dit moment duidelijk achter Mercedes, Red Bull en Williams”, zegt Alonso over de race in Italië. Of zijn team de derde plaats in het constructeurs-WK, die het op Monza kwijtraakte aan Williams, weer terug kan veroveren, zal zich volgens de tweevoudig wereldkampioen moeten uitwijzen. “Op vrijdag zitten we er vaak wel goed bij, hopelijk stellen we op de zaterdag en zondag niet opnieuw teleur. We proberen het seizoen zo goed mogelijk af te ronden, maar de situatie is zoals hij is.”