Fernando Alonso verwacht niet dat de negende plaats die hij in de tweede vrije training in Abu Dhabi in de wacht sleepte een vervolg krijgt.

Alonso kende op het Yas Marina-circuit voor de verandering eens een pechvrije eerste trainingsdag. Die bekroonde de McLaren-rijder dus met de negende stek in de tweede training, krap een seconde achter snelste man Nico Rosberg. “Ik ben blij met hoe de auto het doet”, zegt Alonso. “Maar ik denk niet dat we morgen nog negende staan.”

“We hebben de auto hier en daar verbeterd”, verklaart Alonso het verrassende resultaat. Maar dat is niet het hele verhaal: “We zetten daarnaast de supersofts op het optimale moment onder de auto, net iets later dan de anderen.”

Button

Ook bij Jenson Button waren er geen problemen. De Brit besloot de dag aanzienlijk langzamer dan zijn teamgenoot, maar hij weet wel hoe dat komt. “Ik had vandaag een andere opdracht dan Fernando”, aldus Button. “Ik verzamelde gegevens voor de nieuwe auto. Morgen ga ik de afstelling van Fernando gebruiken, dus dan wordt het leuker.”

Volgens Button ligt de uitdaging voor McLaren vooral bij de supersoftbanden. “De worden in de laatste sector flink warm”, legt de ervaren rot uit. “Daar moeten we goed op de achterbanden letten, terwijl we ook temperatuur in de voorbanden moeten houden zodat die het in de eerste sector goed doen. Die balans is lastig.”