De Le Mans-zege van Nico Hülkenberg heeft Fernando Alonso, Sebastian Vettel en Daniel Ricciardo enthousiast gemaakt. Het trio liet donderdag weten best oren te hebben naar een toekomstige deelname aan de beroemde 24-uursrace.

Alonso liep in 2014 al rond in Le Mans, waar hij te gast was bij Ferrari. De Spanjaard draagt de langeafstandsrace een warm hart toe, en wil zeker een keer deelnemen.

“Ik heb er al vaak over nagedacht om in de toekomst Le Mans te rijden”, verklapt de McLaren-coureur. Hij was in 2015 zelfs al dicht bij een deal met Porsche. “Wanneer het gebeuren weet ik nog niet, maar dit jaar was het al bijna gelukt. Misschien volgend jaar.”

Ook Ricciardo heeft zitten genieten van de strijd tussen de Audi’s en de Porsches. “Ik heb wel een uur of achttien gezien”, vertelt hij. De Australiër hoopt dat Hülkenbergs uitstapje van de Formule 1 naar Le Mans navolging krijgt.

Meer als vroeger

“We zijn nou eenmaal racers”, vindt Ricciardo. “Het zou leuk zijn als het weer meer als vroeger zou worden, met coureurs die in allerlei categorieën uitkomen. Gelukkig heeft Nico de deur nu voor ons open gezet. Misschien krijgen we dus wel een kans om in de toekomst ook eens op avontuur te gaan.”

Vettel was intussen onder de indruk van het moordende tempo waarmee de fameuze race dit jaar werd verreden. “Het was geweldig om te zien. Iedereen denkt altijd dat ze het in een 24-uursrace rustig aan doen, dus daarom was het mooi dat de coureurs vanaf de start de hele race plankgas gaven.”

Kortom, ook voor Vettel is Le Mans een aantrekkelijke race. “Als coureurs hebben we het meeste plezier als we elke ronde voluit gaan. Het is misschien dus iets om in de toekomst over na te denken.”