Fernando Alonso heeft met een vijfde tijd in de kwalificatie bewezen dat Ferrari in China inderdaad sterker is dan Bahrein. Kimi Räikkönen kon door een versnellingsbakprobleem niet hetzelfde doen.

“Het gaat de goede kant op”, vertelt Alonso aan het Duitse RTL. “We hebben duidelijk een stap in de juiste richting gezet. Het is natuurlijk nog niet genoeg, maar de vijfde startplek is op dit moment een prima resultaat.”

“Wat we morgen kunnen klaarspelen, is lastig te voorspellen, maar de auto voelde duidelijk beter aan dan twee weken geleden in Bahrein. Of we om een ereplek mee kunnen doen, weet ik niet, maar een plek bij de eerste vijf zou mooi zijn”, denkt Alonso, die het in Bahrein op zondag nog met P9 moest doen.

Räikkönen
Dat Räikkönen op de elfde plaats bleef steken en dus niet eens tot Q3 wist te komen, heeft volgens de Fin een duidelijke verklaring. “Ik had een probleem met mijn versnellingsbak”, legt hij uit aan MTV3. “Hij functioneerde niet goed bij het terugschakelen en dat maakte het rijden lastig, want mijn wielen blokkeerden steeds.”

“Het was al met al geen makkelijke dag”, moppert Räikkönen, die tegenover RTL laat blijken geen illusies te koesteren voor de race van morgen: “De problemen die we vandaag in de regen hadden, hebben we morgen ook gewoon weer als het droog is.”