McLaren krijgt dit weekend gezelschap van een FIA-observator, die op verzoek van de Spaanse autosportbond in de gaten houdt of Fernando Alonso wel gelijkwaardig behandeld wordt. Nergens voor nodig, vindt de Spanjaard zelf.Het toewijzen van een onpartijdige official is een opmerkelijke knieval van de FIA, die zwichtte onder de druk van de Spaanse autosportfederatie. Zij vrezen dat Fernando Alonso in zijn strijd om de wereldtitel niet dezelfde behandeling krijgt als Lewis Hamilton.

,,Ik ben het er niet mee eens, maar wij hebben het niet voor het zeggen”, vertelde Alonso toen hem in Interlagos gevraagd werd naar zijn mening over de FIA-official in zijn pitbox.

,,Als ze zoiets beslissen dan moet het maar, maar ik heb dat niet nodig.” Toch heeft Alonso zelf de aanleiding gegeven voor het besluit van de FIA. Na afloop van de kwalificatie in China klaagde Alonso dat hij in de derde en beslissende sessie opvallend veel langzamer was dan in de eerste twee delen van de kwalificatie.

Later vertelde hij met een te lage bandenspanning te zijn weggestuurd. ,,Het was puur toeval, gewoon domme pech”, zegt Alonso nu. ,,Dat kan een keer gebeuren.”

Ook wilde Alonso nog wel even kwijt dat zijn relatie met Lewis Hamilton prima is. ,,Altijd geweest ook. We vechten op de baan, maar daarbuiten hebben we een prima relatie.”

MB