Fernando Alonso lijkt zijn vorm uit Singapore aardig te kunnen behouden in Japan. Met een vierde plaats in de kwalificatie liet hij toch maar mooi Massa en Kubica achter zich. De Spanjaard denkt dat een topvijfklassering in de race reëel is.,,We mogen blij zijn met plaats vier”, reageert Alonso. ,,Het is een goed resultaat. Het werk dat we gisteren deden betaalt zich zeker uit vandaag.”

In Q2 ging het even wat minder met de Renault-coureur, maar met een achtste plaats wist hij zich te handhaven.

,,We hadden wat problemen in Q2, maar met brandstof aan boord in Q3 voelde de auto goed. Dat is bemoedigend voor de race morgen. Ik denk dat we realistisch gezien kunnen gaan voor een topvijfklassering.”

Met Alonso’s teammaat Nelsinho Piquet ging het een stuk minder voortvarend. Zo begon het niet, want in Q1 zat Piquet er nog prima bij, vlak achter zijn kopman. In de tweede sessie maakt hij echter een fout, waardoor hij als twaalfde moet starten.

,,Ik ben erg teleurgesteld dat ik die fout maakte en niet door kon gaan naar Q3”, zegt de Braziliaan. ,,Het is des te frustrerender omdat de auto echt goed was en ik me er heel comfortabel in voelde.”

JK