Fernando Alonso verwacht tot en met de laatste race voor de titel te vechten. Zijn voorsprong in het kampioenschap is zo goed als verdwenen, maar de Spanjaard denkt dat Ferrari zich weer herpakt.

Hij heeft nog het volste vertrouwen in de kwaliteiten van de Scuderia. “De mensen die nu aan mijn auto werken doen dat al het hele jaar”, schrijft Alonso op de website van zijn werkgever. “Ze zijn hun vak niet verleerd. Ik leid het kampioenschap en dat is alleen dankzij het feit dat we de auto sinds de seizoensstart enorm hebben verbeterd. We weten altijd optimaal te roeien met de riemen die we hebben.”

Alonso vindt dat Ferrari alles op eigen kracht heeft gedaan. “We hebben geen cadeautjes gehad. Natuurlijk liepen we in Spa en Suzuka punten mis die anders gegarandeerd waren. Alle punten die we hebben gepakt waren dankzij onze inspanningen. De F1 is een teamsport. Je wint samen, maar verliest ook samen”, aldus de tweevoudig wereldkampioen.

Hij verwacht dat de titel in de slotrace wordt beslist. “Ik weet zeker dat we tot en met het einde in de titelrace blijven. “