Na twee Grand Prix’ leidt Fernando Alonso bij de coureurs de dans om het WK. Maar aan het winnen van de titel denkt hij op het moment niet. ,,Daar is het te vroeg voor.” Alonso behaalde in Maleisië zijn eerste overwinning in dienst van McLaren, nadat hij in Australië tijdens zijn debuutrace voor het Engelse team tweede werd, achter Kimi Raikkonen. Dat teamgenoot Lewis Hamilton in Maleisië bovendien op de tweede plek eindigde, betekent volgens Alonso niet dat McLaren nu op zijn lauweren kan rusten.

,,Na slechts twee races wil ik nog niet aan het winnen van het WK denken. Het ging heel goed in Maleisië, maar we moeten met beide benen op de grond blijven staan”, zegt hij tegenover de Spaanse krant El Mundo. ,,We moeten niet vergeten dat we in Australië het nakijken hadden. Bovendien waren zij (Ferrari, red.) ook tijdens de race in Maleisië sneller dan wij. Maar inderdaad, we zijn volop met ze in gevecht.”

Alonso zegt verrast te zijn door het feit dat hij zo snel al een overwinning met McLaren heeft kunnen behalen. Immers, vorig jaar won het team van Ron Dennis en de zijnen geen enkele Grand Prix. Minder verrassend vindt hij het dat zijn oude team Renault tot nog toe dit jaar niet met de top mee kan. Alonso: ,,Er moest een moment komen dat het minder zou gaan, na al die overwinningen in de afgelopen jaren. Dat is ook een van de redenen geweest dat ik vorig jaar aankondigde naar McLaren te verkassen.”

PPB