Ferrari-coureur Fernando Alonso verwerpt de gedachte dat zijn zege van gisteren alleen te danken valt aan de in Silverstone geldende restricties op het gebruik van uitlaatgassen om de diffusors aan te blazen.

In Silverstone was, na besluit van de FIA, een restrictie van kracht waarin stond dat de teams hun diffusors veel minder mochten ‘aanblazen’ dan normaal.

Kampioenschapsteam Red Bull en naaste achtervolger McLaren meenden met name getroffen te zijn door deze restricties, maar Alonso wil daar niets van horen: “Volgens mij was het geen bepalende factor”, stelt de kopman van Ferrari.

“We hebben gezien dat één van de McLarens gewoon om het podium kon vechten, en de beide Red Bulls en ook wij hebben – net als in Valencia – ook om de ereplaatsen gestreden.”

“Ik heb daarnaast niet de indruk dat teams als Sauber of Force India ineens meededen om de zege, dus zoveel verschil hebben de nieuwe regels volgens mij niet gemaakt.

De ‘nieuwe regels’ waar Alonso naar refereert zijn inmiddels overigens al weer achterhaald. Nog voor de race in Silverstone kwamen de teams en de FIA tot een nieuwe overeenkomst.

Er is besloten om de regels die tijdens het weekend van de Grand Prix van Europa van kracht waren aan te houden. Dit betekent dat het aanblazen van diffusors gewoon door mag gaan, maar er tussen de kwalificatie en de race in geen wijzigingen aan het motormangement gemaakt mogen worden.