“Het is nu onmogelijk om de titel nog te winnen”, realiseert Ferrari-kopman Fernando Alonso zich. “Mathematisch gezien kan het nog, maar van een strijd is geen sprake meer.”

Alonso, die weliswaar tweede in het WK staat, erkent dat hij zijn achterstand van 112 punten op lijstaanvoerder Sebastian Vettel niet meer goed kan maken in de resterende zes races: “We doen gewoon niet meer mee om de titel”, verwijst hij naar zichzelf en de andere coureurs die Vettel achtervolgen. “Het gaat voor ons nu om de tweede plaats.”

“Wij moeten dus proberen om van elke nog volgende Grand Prix te genieten en zoveel mogelijk van de resterende races te winnen”, stelt hij zichzelf en zijn team Ferrari ten doel. “Het is namelijk altijd beter om als tweede in het kampioenschap te eindigen dan als vijfde, dus ik ga proberen mijn tweede plaats vast te houden.”

Alonso, die vorig jaar ook al vice-kampioen was, denkt dat de volgende Grand Prix op de kalender ook gelijk de race is waarin Ferrari het best kan presteren: “Singapore lijkt namelijk erg op Monaco, en daar eindigden we als tweede”, legt hij uit. “Van alle circuits die we nog bezoeken, is dat de baan die waarschijnlijk het best bij onze auto past.”