#Anthony Hamilton klaagt Di Resta aan

31-07-2012 | Door: Daan de Geus
Anthony Hamilton heeft een rechtszaak aangespannen tegen zijn voormalige protegé Paul di Resta. Hamilton was tot voor kort de manager van de Force India-coureur, maar die heeft hem op straat gezet.

Vlak voor aanvang van de Grand Prix van Engeland - een kleine maand geleden - kwam het nieuws naar buiten dat Di Resta ervoor had gekozen niet langer gebruik te maken van de diensten van Anthony Hamilton, de vader van McLaren-coureur Lewis.

Beide partijen bevestigden de breuk, maar wilden deze verder niet toelichten. Inmiddels zijn er echter verdere details naar buiten gekomen, zo meldt The Telegraph, aangezien er gisteren een eerste zitting diende in een rechtszaak die Hamilton tegen Di Resta heeft aangespannen.

Hamilton heeft Di Resta namelijk aangeklaagd omdat hij vindt dat de Schot het contract zonder geldige redenen heeft ontbonden en hijzelf daardoor inkomsten misloopt.

Di Resta verdedigt zich op zijn beurt echter tegen die aantijgingen door te stellen dat hij door de schuld van Hamilton een lucratief (sponsor)contract met energiedrankfabrikant 'Go Fast' is misgelopen, wat naar verluidt zo'n 5.5 miljoen euro waard geweest zou zijn.

De exacte details van de deal zijn verder niet geheel duidelijk, maar wat The Telegraph wel weet te berichten is dat een vriend van Di Resta de contacten had gelegd, maar er zat nog wel een addertje onder het gras alvorens een deal gesloten kon worden.

Conform zijn contract met Force India mag Di Resta, zo stelt de Britse publicatie, namelijk niet zomaar reclame maken en moest hij eerst het recht om - in dit geval voor een energiedrank - reclame te mogen maken nog terugkopen.

Hamilton vertelde de coureur op dat moment dat het twee miljoen euro zou kosten om de desbetreffende rechter terug te krijgen. De zaak kwam vervolgens op een laag pitje te staan, maar na er vervolgens enige tijd niets over te hebben gehoord, deed Di Resta zelf navraag bij het team en kreeg hij te horen dat het aanschaffen van deze reclamerechten 'slechts' € 1.000.000 zou kosten.

In zijn verweer tegen de aanklacht van Hamilton stelt Di Resta nu dus dat hij verkeerd is voorgelicht door Hamilton, aangezien Hamilton volhield dat het om twee miljoen ging, waarvan één miljoen naar Force India zou gaan terwijl - zo stelt Di Resta dan weer - het andere miljoen naar een in Grenada (waar de vader van Anthony Hamilton vanuit naar Engeland gemigreerd is, red.) gevestigde firma zou moeten worden overgemaakt.

Naar aanleiding hiervan - en ook door het uiteindelijke uiteenvallen van de deal - heeft Di Resta zijn contract met Hamilton ontbonden. Zowel de coureur als de gewezen manager blijven in het openbaar echter zwijgen over de breuk, al heeft Hamilton al wel verklaard niets fout te hebben gedaan.


Tot 16 maart heeft Ticket+Travel nogmaals een speciale actie voor de Grand Prix van Spanje 2015. Kijk snel naar de scherpgeprijsde aanbiedingen. Lees meer...
REACTIES