Volgens Ferrari-teambaas Maurizio Arrivabene heeft het totaal geen zin om je druk te maken om de dominantie van concurrent Mercedes. “Rustig blijven, daar kom je verder mee”, luidt het credo.

Sebastian Vettel scoorde in Australië bij zijn debuut voor de renstal uit Maranello direct een podiumplaats, hetgeen beschouwd werd als het bewijs dat Ferrari de goede weg is ingeslagen. Teamgenoot Kimi Räikkönen kon die stelling helaas geen kracht bij zetten door negen ronden voor het eind van de race de auto naast de baan te parkeren. Desondanks sprak men van een goed resultaat.

Het resultaat verleidde teambaas Maurizio Arrivabene ertoe te stellen dat Ferrari zich volledig op Mercedes kan gaan richten, in plaats van dat het zich zorgen zou moeten maken om Williams en Red Bull, teams die op hun beurt de aansluiting zoeken met Ferrari.

Dat Mercedes vooralsnog een maatje te groot is voor welke tegenstander dan ook, deert Arrivabene niet. “We moeten verder gaan op de door ons ingeslagen weg en erop vertrouwen dat die weg de juiste is. In paniek raken over de voorsprong van Mercedes helpt daar totaal niet bij. Dat zou alleen maar ten koste gaan van de sfeer binnen het team.”

Kimi Räikkönen is zelfs nog een stukje optimistischer dan zijn voorman door te stellen dat er überhaupt geen reden is tot paniek. De Fin is van mening dat men in racetrim amper onder hoeft te doen voor Mercedes, maar dat met name tijdens de kwalificatie er nog winst te boeken valt: “De auto is over één vliegende ronde nog niet snel genoeg, maar ik ben ervan overtuigd dat we tijdens de races mee kunnen strijden om de kopposities.”