Audi’s voorsprong op Peugeot is geslonken tot twee minuten. Onder normale omstandigheden is dat echter genoeg om de overwinning op te eisen.Audi 2 besluit met nog een uur te gaan om verder te racen op intermediates. Het is weer gaan regenen en een slippertje kunnen ze zich niet meer veroorloven. Zij spelen dus op safe. Bij Peugeot slaat ondertussen de stress toe. Bij de pitstop glijdt nummer 7 van de krik, waardoor ze langer dan normaal binnen staan. Ook zij kiezen voor intermediates.

Even later is de chaos compleet als Peugeot team 9 binnen komt. Het team zit te suffen. Terwijl Montagny al is uitstapt, komt Alex Wurz nog aanrennen. Dit tot grote woede van de Fransman. Ondertussen begint het steeds harder te regenen, maar niet op alle delen van de baan wat de onzekerheid bij zowel Audi als Peugeot doet toenemen.

Minassian neemt ondertussen enorm veel risico's en knalt zichzelf bijna uit de race bij het inhalen van een Porsche. Na het inhalen spint hij en mist hij de achterligger op een haar na.

Ondertussen doet Jeroen Bleekemolen wat hij moet doen en rijdt zeer solide rondetijden. Volgens plan mag Van Merksteijn de auto over de streep sturen, maar zolang het regent is die taak voor Bleekemolen weg gelegd.

LV