Er is een plan gaande om FIA-president Max Mosley te bewegen zelf af te treden. De Aziatische autosportbonden werken aan een plan om een ‘afgang’ voor zowel Mosley als de FIA te voorkomen.Dat blijkt uit een brief van Setsuo Tanaka, president van de Japanse autosportbond en voorzitter van de verenigde Aziatische autosportfederaties. De Aziatische landen zijn verenigd in wat de FIA aanduidt als ‘Regio 2’ en uit de brief van Tanaka wordt duidelijk dat er achter de schermen wordt gewerkt aan een situatie waarbij Max Mosley uit eigen beweging opstapt.

De brief van Tanaka is gericht aan de presidenten van alle regio 2-landen. ,,Als Max Mosley op 3 juni wordt wegggestemd is dat een persoonlijke ramp voor hem”, schrijft Tanaka. ,,Maar als hij mag blijven, is het een ramp voor de FIA. Daarom hebben de regio 2-landen besloten unaniem hun vetorecht te geven aan vice-president Lucchesi en regio 1-president Krauss om Max Mosley te overreden uit eigen beweging op te stappen.”

Tanaka schrijft ook dat hij op 11 april al op eigen titel een brief naar Mosley gestuurd heeft waarin hij de president verzocht af te treden. Autosport.com schrijft echter dat Lucchi en Krauss het veto niet hebben geaccepteerd, al is dit niet officieel bevestigd.

MB