Rubens Barrichello gaat volgende week een IndyCar testen op Sebring. De Braziliaan is op zoek naar een nieuwe bedrijfstak, nu zijn carrière in de Formule 1 na negentien jaar ten einde lijkt te zijn gekomen.

 

Onlangs werd Barrichello gesignaleerd bij KV Racing om een stoeltje te passen. Nu is bevestigd dat hij twee dagen zal testen voor het team, waar zijn goede vriend Tony Kanaan voor rijdt. Barrichello rijdt maandag en dinsdag op Sebring.

 

Barrichello zou een overstap naar de IndyCars serieus overwegen. Eerder zei hij niet aan ovalraces te beginnen, omdat zijn vrouw dat te gevaarlijk vond. Dit jaar staan er slechts vier ovals op de IndyCar-kalender. Barrichello zou die eventueel kunnen overslaan.

 

Barrichello wilde dolgraag nog een twintigste seizoen in de Formule 1 rijden, maar slaagde er niet in een stoeltje te bemachtigen. Zijn laatste werkgever, Williams, verkoos het talent en de publicitaire waarde van Bruno Senna boven de ervaring van Barrichello.

 

De Braziliaan ziet het nog niet zitten zijn helm aan de wilgen te hangen. “Ik heb nog altijd veel snelheid in me”, laat hij via Twitter weten. “Zoals een oude vriend ooit zei: racen zit in mijn bloed.”