Het enthousiasme over de Honda RA108 was bij Rubens Barrichello ver te zoeken. De Braziliaan mocht de nieuwe auto woensdag in Valencia aan de tand voelen, maar echt lekker ging het niet.Donderdag nam teammaat Jenson Button het stuur van Barrichello over, maar ook bij de Brit ging het niet veel sneller. Terwijl Barrichello in Valencia de zestiende tijd reed, 3,5 seconden langzamer dan de snelste tijd, moest Button 2,5 toegeven. Ook hij zette een zestiende tijd neer.

Logisch dat Barrichello de nieuwe Honda nog niet de hemel in wilde prijzen. ,,Er valt eigenlijk weinig te zeggen”, verklaarde hij tegenover Autosport.com. ,,Je kunt in ieder geval zeggen dat de auto beter is dan die van vorig jaar, maar dat is niet zo moeilijk aangezien die verschrikkelijk slecht was.”

Volgens Barrichello kampt de RA108 met wat kinderziektes op het gebied van temperatuur, maar het algemene gevoel is niet eens zo slecht. ,,We zullen zien wat er gebeurt”, aldus de coureur.

Tegenover de Italiaanse krant Gazzetta dello Sport verklaarde Barrichello dat er sowieso één probleem ten opzichte van de vorige auto was opgelost: de gewichtverdelingsproblemen tijdens het remmen. Barrichello: ,,De rondetijden waren nog langzaam, maar op de eerste dag heeft het geen zin om te hard te pushen. We wachten in ieder geval nog op nieuwe aerodynamische onderdelen.”

LP