Rubens Barrichello wil dat er gedegen onderzoek wordt gedaan naar het ongeluk waarbij Felipe Massa zwaargewond is geraakt. Hij ziet het ongeval als een teken. Barrichello: “Ik geloof niet in toeval.”Massa werd afgevoerd naar het ziekenhuis nadat hij in de kwalificatie voor de Hongaarse Grand Prix op zijn helm werd getroffen door een veer, die was afgebroken van de auto van Barrichello. Massa kreeg een black-out en crashte.

Vorig weekend overleed Formule 2-coureur Henry Surtees na een soortgelijk incident; hij werd op volle snelheid op zijn helm geraakt door een afgebroken wiel van een andere deelnemer. Hulp mocht niet meer baten.

“Eerlijk waar, toeval bestaat voor mij niet. Ik geloof daar niet in. Dingen gebeuren om een reden en ik denk dat dit na de gebeurtenissen in 1994 in Imola (Barrichello crashte hevig, Roland Ratzenberger en Ayrton Senna overleden, red.) opnieuw een waarschuwing is”, aldus Barrichello.

“Sindsdien zijn de auto’s verbeterd, maar we hebben recent wel een coureur verloren. Dit is ongelooflijk triest. Bovendien, wat Massa is overgekomen is geen domme pech. We hebben het er voor het incident in onze vakbond, de GPDA, al enkele keren over gehad.”

Barrichello vervolgt: “We moeten opnieuw bij elkaar komen en lering trekken uit wat er is gebeurd. De auto’s zijn sinds 1994 veiliger geworden, enorm veel veiliger zelfs. Maar wat er is gebeurd, is geen toeval. Daarom moet er iets gebeuren.”

KVN