Rubens Barrichello is geschrapt uit de uitslag van de Australische Grand Prix. De Braziliaan krijgt die straf voor het negeren van het rode licht in de pitstraat. Kimi Raikkonen schuift daardoor op naar de achtste plek.Barrichello kwam naar binnen op het moment dat de safetycar op de baan was terwijl de pitstraat nog 'gesloten' was. Waarschijnlijk omdat hij anders zonder benzine was komen te staan. Daarvoor kreeg hij al een stop and go-penalty.

Wat de wedstrijdleiding in eerste instantie echter over het hoofd zag was dat de Braziliaan bij het uitrijden van de pitstraat het rode licht negeerde. In tweede instantie werd de Honda-coureur alsnog gepakt.

Door zijn diskwalificatie verliest Barrichello drie zwaarbevochten wk-punten, zijn eerste finish in de punten in meer dan anderhalf jaar tijd. De laatste keer dat hij punten scoorde was in de Braziliaanse Grand Prix, eind 2006.

Kazuki Nakajima en Sébastien Bourdais mogen nu een extra punt bijschrijven. Raikkonen is echter de gelukkigste. De Fin werd door zijn uitvalbeurt als negende geklasseerd, maar scoort nu alsnog een punt.

KVN