Rubens Barrichello heeft zojuist bekend gemaakt dat hij komend seizon in de IndyCar Series gaat racen voor KV Racing.

 

Na negentien seizoenen in de Formule 1 kan de Braziliaan zich nu dus gaan opmaken voor zijn debuutjaar in de Amerikaanse tegenhanger van de koningsklasse. “Dit is iets nieuws voor me en ik vind het erg spannend”, vertelt de coureur die een deal voor het hele seizoen heeft afgesloten en dus ook op de ovals zal gaan racen.

 

“Ik begin in de IndyCars straks als een rookie, maar ik ga er wel vanuit gedurende het seizoen steeds beter te worden”, stelt Barrichello, de man met het grootste aantal Formule 1-starts ooit, zich bescheiden op.

 

“Mijn belangrijkste doel is om ervoor te zorgen dat ik een waardevolle bijdrage kan leveren aan het team”, verklaart hij. “KV Racing heeft vorig jaar al een enorme stap heeft gezet, dus hopelijk kunnen we samen nog meer vooruitgang boeken.”

 

Het team in kwestie is zoals gezegd KV Racing, waar Barrichello de teamgenoot wordt van zijn landgenoot Tony Kanaan, die zich achter de schermen heeft ingespannen om de deal te helpen bemiddelen en zijn goede vriend Barrichello warm heeft gemaakt voor de Amerikaanse raceklasse. “Ik moet Tony erg bedanken”, zegt Barrichello. “Hij heeft hier een belangrijke rol in gespeeld.”

 

Kanaan is op zijn beurt blij zijn kameraad nu ook als teamgenoot te mogen verwelkomen. “We hebben er altijd van gedroomd samen voor één team te racen, maar dachten dat het er nooit van zou komen. Ik vind het heel leuk dat het nu toch gebeurt”, aldus Kanaan, die zelf tot en met 2013 is vastgelegd door KV Racing.

 

Kanaan en Barrichello krijgen bij KV Racing overigens gezelschap van de Venezolaan EJ Viso, voor wie het zijn derde jaar bij KV Racing wordt.

 

De eerste IndyCar-race staat voor 25 maart op de agenda en wordt gehouden in Florida. Barrichello zal aldaar met startnummer acht aan de start verschijnen.

 

De 39-jarige coureur uit São Paulo heeft overigens al getest in de DW12, de nieuwe IndyCar-bolide voor 2012. Gezien de liberale testregels in de IndyCar Series, krijgt hij voor het seizoen van start gaat vast nog wel meer mogelijkheden om te testen.

 

Foto: Sutton Images.