Het is zo langzamerhand toch om moedeloos van te worden. Bij Lotus wil het nog altijd maar niet lukken. Romain Grosjean rijdt nog wel naar Q2, maar Pastor Maldonado krijgt niet eens de kans om hetzelfde te proberen.

Romain Grosjean moet na de kwalificatie op de Hungaroring genoegen nemen met de vijftiende startplaats. Een teleurstellend resultaat, meent de Fransman, aangezien de vorm van de derde vrije training ‘goed genoeg zou zijn voor Q3’: “De auto voelde een stuk minder goed aan dan in de derde vrije training eerder vandaag. We moeten uitzoeken hoe dat komt. Als we via die weg de auto kunnen krijgen zoals die vanochtend was, is er morgen misschien nog wat mogelijk.”

“We hebben dit weekend heel veel geleerd over de auto, maar het is jammer dat we dat niet hebben weten te vertalen naar een klinkend resultaat. Ik denk dat we morgen een beroep moeten doen op de regen om kans te maken op punten.”

Pastor Maldonado zal een nog hardere dobber hebben aan de race van zondag. De Venezolaan komt in de E22 nog geen ronde ver: “Alles aan de auto werkte goed, tot aan de een-na-laatste bocht. Erg teleurstellend natuurlijk, aangezien Q3 mogelijk was. De race wordt een zware beproeving, maar we zullen als altijd hard werken om de problemen te boven te komen.”