#Beitske Visser slaagt voor rijexamen

24-04-2012 | Door: Linda van der Heide
De 17-jarige Beitske Visser hoef je niet uit te leggen hoe je een gaspedaal moet intrappen, toch moet ook zij gewoon haar rijbewijs halen. Vandaag was het zo ver.

 

In de karts is Visser zeer succesvol. Dit seizoen probeert ze haar geluk voor het eerst in de formulewagens. In het eerste weekend in de Formule ADAC in Oschersleben liet ze zien dat er ondanks haar debuutstatus rekening met haar gehouden moet worden.

 

Maar naast haar autosportdebuut, stond er voor dit jaar nog iets bijzonder op het programma: het halen van haar rijbewijs. Vanaf 1 november 2011 hoef je niet meer te wachten tot je 18 bent om te starten met je rijopleiding. Met 'Begeleid Rijden' mag je met 16,5 namelijk al starten met rijlessen. Om deze nieuwe ontwikkeling te promoten vroeg de Bovag Beitske Visser om hulp.

 

Precies vijf lessen, in totaal slechts tien uur, had Visser nodig voor ze haar examen deed. Voor haar een peulenschil, toch? “Ja, het ging heel goed. Ik was ook helemaal niet zenuwachtig.”  

 

Ongetwijfeld dat ze met haar gedachten al bij morgen was. Dan test ze met haar team op Zandvoort. Volgend weekend, 5 en 6 mei, vind er namelijk het ADAC Masters weekend plaats en voor eigen publiek wil ze graag schitteren.

 

Wil je meer weten over Beitske Visser? Over haar toekomstplannen bijvoorbeeld? En haar verwachtingen van de race op Zandvoort? Lees dan de nieuwste editie van Formule 1. Nummer 6 is vanaf donderdag verkrijgbaar.


Hou je ervan om het gas in te trappen, dan is The Crew Wild Run Edition een spel voor jou. Als lezer van Formule 1 maak je nu kans op een exemplaar. Lees meer...
REACTIES