Bij een crash op het Circuit Park Zandvoort brak Beitske Visser haar rug. Inmiddels zijn we tweeënhalve week verder en is ze gelukkig pijnvrij.

Op 5 mei eindigde Visser tijdens de Formule ADAC-race hard in de bandenstapels nadat haar remmen dienst weigerden. Na een nacht in het ziekenhuis, werd haar verteld dat ze weer mocht racen. Ze zorgde voor een stunt door de derde race van dat weekend te winnen.

Met een gebroken rug, zo bleek enkele dagen later bij een controle in Duitsland. “Een Duitse sportkliniek begeleidt mij dit seizoen zodat ik fysiek in goede conditie ben. Ik ging naar ze toe om te kijken of ze iets aan de pijn konden doen, toen ze bij de controle ontdekte dat ik in mijn onderrug een wervel gebroken heb.”

Iets wat ze dus in het ziekenhuis in Haarlem volledig over het hoofd hebben gezien. “Ik had hier nooit mee mogen racen, want het had goed mis kunnen gaan”, aldus Visser.

Sindsdien loopt ze met een corset en moet ze rust houden. Formule 1 belde met haar om te informeren hoe het met haar gaat. “Redelijk goed. Ik heb geen pijn meer en mijn rug voelt ook weer wat beter aan.”

Ze legt uit dat ze rust moet houden, maar dat ze af en toe wel mag zwemmen. “Dat is niet belastend voor mijn rug, vandaar.”

Volgende week gaat ze opnieuw voor drie dagen naar Duitsland. “Dan maken ze weer een MRI om te kijken hoe mijn rug herstelt. Waarschijnlijk krijg ik dan ook wat oefeningen, zodat ik niet al mijn spiermassa verlies.”