Lotus scoorde in Japan pas voor de tweede keer dit seizoen met beide coureurs punten. Het team deed dat wel op een belangrijk moment, want het liep zo wat in op rivaal Force India.

Force India staat vijfde in het WK, één plekje boven Lotus. Laatstgenoemde formatie moest toezien hoe Nico Hülkenberg haar coureurs op Suzuka klopte door P6 te pakken, maar met Romain Grosjean en Pastor Maldonado op plaats zeven en acht, scoorde Lotus toch meer punten dan haar rivaal.

Door de tien punten uit Suzuka, is Lotus er twee ingelopen op Force India, waarmee het verschil met nog vijf races te gaan is teruggebracht tot zeventien punten. “Over het algemeen was het een goed weekend voor ons als team”, meent Grosjean dan ook.

“We hebben met beide auto’s gescoord, dus we mogen blij zijn. Ik was zelf wat traag vergeleken met de Force India. Ik heb echt geprobeerd Nico aan te vallen, maar het lukte niet. Ik had het op het eind ook lastig met de banden. Het lijkt erop dat wij meer last hebben van de regels voor de bandendruk die Pirelli heeft geïntroduceerd dan onze rivalen, dus daar moeten we aan werken”, maakt de Fransman nog wel duidelijk.

In het kielzog van Grosjean, pakte Maldonado op de achtste plek voor de derde keer dit jaar punten. “Dit was een goede race voor ons en na een zwaar weekend verdienden we dat ook wel”, verwijst de Venezolaan naar de problemen waar zijn noodlijdende renstal mee kampt.

“Het is jammer dat we Hülkenberg niet achter ons hebben kunnen laten, dus we moeten onze strategie en performance nog maar eens goed analyseren. Als team hebben we dit weekend echter een verenigd front gevormd en met dit prima resultaat kunnen we lekker vooruitkijken op de rest van het jaar.”