De Belgische coureur Frederic Vervisch gaat een Formule 1-test doen bij Force India. Vervisch krijgt zijn test als beloning voor het winnen van de Aziatische Formule 3-titel. Aan het einde van het seizoen is het zover.Vervisch, een 21-jarige coureur uit Roeselare, eindigde vorig jaar als tweede in het Duits Formule 3-kampioenschap, achter kampioen Carlo van Dam.

Ook reed hij een handvol races in de Renault World Series. Daarna legde hij zich toe op het Aziatisch Formule 3-kampioenschap, dat zich tussen november en maart afspeelt in China, Maleisië en de Filippijnen.

,,Force India heeft een overeenkomst met TOM’s, de motorenleverancier van de Aziatische Formule 3”, aldus een woordvoerder van Force India. ,,De winnaar van het kampioenschap krijgt een test. Dit maakt deel uit van de zoektocht van het team om jong talent in de regio Azië te vinden.”

Dat het hier om een Belgische coureur gaat, maakt kennelijk niet uit. Wel zegt Force India dat de test pas aan het eind van het seizoen 2008 zal plaatsvinden, en dat er meerdere coureurs uit het kampioenschap zullen worden uitgenodigd.

MB