Bij Red Bull zijn Daniel Ricciardo en Daniil Kvyat niet geheel ontevreden met wat ze op donderdag hebben laten zien. Beide coureurs bespeuren progressie binnen het team.

Daniel Ricciardo stuurde zijn RB11 in de eerste vrije training naar een keurige derde tijd, waarmee hij net iets langzamer was dan Max Verstappen in de Toro Rosso. Hoewel hij dus niet de beste Red Bull-piloot was, is hij tevreden met hoe de auto functioneert: “Ik denk dat we staan waar we redelijkerwijs horen te staan op dit circuit. Het lijkt erop dat we elke race de kleine probleempjes beter op weten te lossen.”

Stiekem hoopt Ricciardo dat ze dit weekend het beter geachte Williams voor kunnen blijven, maar hij weet ook dat dit geen sinecure zal zijn: “Ferrari lijkt nog een maatje te groot, maar hopelijk kunnen we Williams achterhalen. Daarvoor moeten wel alle puzzelstukjes op zaterdag al op de juiste plek vallen. We zullen zien hoe het loopt.”

Kvyat
Daniil Kvyat deelt de mening dat ze bij Red Bull in de juiste richting werken. “Ik reed een aantal hele sterke rondetijden”, meent de Rus dan ook. Het decor speelt daarin een belangrijke rol: “Monaco is een unieke baan en ik denk dat ons totale pakket daar heel goed bij aansluit.”

“In de middag kwamen we door de regen natuurlijk amper aan rijden toe, maar ik denk dat we ons desondanks een goed beeld hebben kunnen vormen van hoe de auto hier functioneert. Morgen hebben we een dagje vrij, maar zaterdag mogen we weer aan de bak. Hopelijk is het weer dan iets beter.”