Sebastian Vettel wordt gezien als een wereldkampioen in de dop. Niet voor niets dat alle grote teams zijn verrichtingen nauwgezet volgen. Maar die maken volgens Gerhard Berger voorlopig geen kans.In een vraaggesprek met de Duitse boulevardkrant Bild antwoordt Berger heel stellig op de vraag hoe lang hij denkt Vettel uit de handen te kunnen houden van BMW en Mercedes.

,,Lang. Sebastian blijft tot 2010 bij Red Bull. Zeker weten. Hij is een geweldig coureur en een fantastisch persoon. Er is bovendien helemaal geen sprake van dat hij weg wil.”

Volgens Berger bevalt het Vettel zo goed, dat hij niet naar een ander team wil. ,,Hij weet wat hij aan ons heeft en het klikt goed met het team. Waarom zou hij dan weg willen?”

Het lijkt echter zeer logisch dat als een topteam zich meldt Vettel daar ook wil racen. Maar dat kan de jonge Duitser voorlopig dus vergeten. ,,Wij gaan niet in onderhandeling met andere teams over onze coureurs. Wij verkopen ze niet. Voor geen geld op deze aarde.”

Dat Vettel nog een contract met BMW heeft en hem weer kan opeisen wijst Berger resoluut van de hand. ,,Sebastian rijdt bij ons, bij Toro Rosso, en dat blijft voorlopig zo. Hij gaat dus niet naar BMW of zelfs Red Bull zoals gesuggereerd wordt. Het enige wat hij nog met BMW heeft zijn goede herinneringen.”

LV