Gerhard Berger heeft Scuderia Toro Rosso van hekkensluiter uit laten groeien tot middenmoter. Niet in de laatste plaats vanwege Sebastian Vettel, die daarvoor is beloond met een stoeltje bij Red Bull. Daarom wil Berger inzetten op continuïteit en dat zou goed nieuws moeten betekenen voor Sébastien Bourdais.Sinds de introductie van de nieuwe STR3 heeft rookie Bourdais moeite zijn teamgenoot bij te houden. Her en der wordt gesuggereerd dat de Fransman nog een paar races de tijd zou hebben om het team te overtuigen van zijn kunnen, maar dit wordt bij hoog en laag ontkend.

Berger geeft zelfs een hint dat Bourdais ook in 2009 voor Toro Rosso rijdt. ,,Het lijkt me onverstandig om het nieuwe seizoen te beginnen met twee andere coureurs. Liever kies ik voor een mix van ervaring en talent”, vertelt de teambaas tegen Sportnet.

Het vertrek van Vettel vat Berger gelaten op. ,,Het is een aderlating voor het team, maar we mogen niet vergeten dat Sebastian zonder Red Bull nooit voor ons had gereden. Daarnaast, het is onze taak om Red Bull te ondersteunen en talent op te leiden.”

Als opvolger van Vettel worden Bruno Senna en huidig Red Bull-tester Sébastien Buemi genoemd. Vooral de link tussen Senna en Berger is sterk, de twee kennen elkaar al jaren en Berger helpt de Braziliaan tijdens zijn loopbaan waar hij kan.

Tegelijkertijd weet de teamchef dat Senna en Buemi nog niet zo goed zijn als Vettel. ,,Als een GP2-coureur de overstap naar de Formule 1 maakt, weet je dat het muntje twee kanten op kan vallen. De kans dat iemand het haalt bedraagt zo'n vijftig procent.”

KVN