McLaren heeft slechts goede bedoelingen met haar beroep tegen de uitslag van de Grand Prix Brazilië. Als we McLarens CEO Martin Whitmarsh moeten geloven is de reden van het beroep enkel geweest om opheldering over de regels te verkrijgen.Volgens Whitmarsh is het slecht voor de sport als Lewis Hamilton morgen inderdaad de titel toegewezen krijgt. Toch houdt hij vol dat het beroep van McLaren noodzakelijk was.

,,We moeten allemaal weten hoe de regels en procedures vanaf nu geïnterpreteerd moeten worden,” verklaarde de Engelsman tegenover Autosport.com.

,,Wij hebben als team in 1999 de constructeurstitel verloren aan Ferrari nadat de beslissing van de stewards die hun bargeboards illegaal hadden verklaard, in een beroep teniet was gedaan. We waren boos, maar hebben het geaccepteerd.”

Morgen kan Hamilton de titel toegewezen krijgen als de wagens van Williams en BMW vanwege te koude benzine illegaal worden verklaard. Whitmarsh wil echter nog niet op de zaken vooruit lopen. ,,Als echte autosportliefhebbers willen we de titel op het circuit winnen, niet op deze manier. Maar het neemt niet weg dat we erg verbaasd waren over de beslissing van de stewards.