Sergio Pérez bewees na drie prima vrije trainingen opnieuw zich lekker te voelen in Abu Dhabi. Hij zette de Force India op de tweede startrij. Nico Hülkenberg noteerde in de andere bolide de zevende tijd.

“De vierde plaats is een geweldig resultaat”, jubelt Sergio Pérez na afloop van kwalificatie. Lange tijd leek het erop dat de Mexicaan zich achter de beide Mercedessen zou nestelen, maar Kimi Räikkönen verpestte dat feestje. Pérez is daar zelf overigens geen moment rouwig om: “Het weekend is een aaneenschakeling van goede beslissingen geweest tot nu toe, waardoor we er nu heel erg goed voor staan.”

“Ik denk dat we nu de vruchten plukken van de grondige analyse die we op de Grand Prix van Brazilië loslieten. Alles verliep goed, mijn rondjes bleven verschoond van foutjes en we hebben het maximale uit de auto gehaald. Het zal niet meevallen om morgen enkele snelle jongens achter ons te houden, maar daar staat tegenover dat ik denk dat we bij de start misschien wel plaatsen naar voren kunnen.”

“Het vertrouwen in de auto en is er volop. Ik denk dan ook dat we echt een supergoed resultaat neer kunnen zetten hier.” Sergio Pérez geeft tot slot aan het jammer te vinden dat na dit weekend het Formule 1-seizoen voorbij is: “Net nu het zo goed gaat!” 

Hülkenberg
Nico Hülkenberg erkent aan de andere kant van de Force India-pitbox dat het teamresultaat inderdaad goed is, maar de Duitser had zelf op meer gehoopt: “Ik had voor mijn gevoel verder naar voren kunnen staan. Mijn ronden waren prima, dus wat dat betreft is het jammer dat het ‘maar’ de zevende plek op heeft opgeleverd.”

“Misschien dat de data kan uitwijzen waar we tijd hebben laten liggen en wat we kunnen doen om het te verbeteren. Wat betreft de race denk ik dat we er goed voor staan. Alle veranderingen die we gedurende het weekend aan de auto hebben doorgevoerd, gaan zich morgen uitbetalen. De auto is snel op de rechte stukken, zonder daarbij aan balans in te boeten. We hebben vanaf de vierde rij een prima uitzicht op punten.”